ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET
AURINKO
KUU
MERKURIUS
VENUS
MARS
JUPITER
SATURNUS
URANUS
NEPTUNUS
PLUTO

Merkurius

Käsittelen planeettojen merkityksiä kolmella eri tasolla:

1. perinteinen, kaikkein primäärisin ja primitiivisin astrologinen taso - PT

2. mitä se voisi ilmetä konkreettisella tasolla - KT

3. ja kolmanneksi syvin taso pyrkii tulkitsemaan yksilön perimmäiseen kehitykseen tähtäävien kehitysesteiden muotoja. Itsen lopullinen tiedostaminen. - SY

PT: Merkurius on hermostollisten, älyllisten ja sähköisten impulssien vuorovaikutusta. Viestintää yksiselitteisesti. Se tunnetaan myös sanansaattajien ja kauppiaiden planeettana. Merkuriuksen varhaisinta perua kuvaa tarina Egyptin Thoth – jumalasta, jota on kuvattu myös kuun jumalana, olihan kruunussa kuvattuna kuu. Thot kuvattiin myös monia muiden henkisten ominaisuuksien kuten tiedon, taikuuden, musiikin jumalana. Oppineisuus lääketieteen, geometrian, maanmittauksen, piirtämisen ja kirjoittamisen alueilla oli myös tämän jumala ominaisuuksia. (Thothilla oli iibislinnun pää). Shamanistinen vertauskuva sanansaattajasta, kertoo Merkuriuksen avulla liikkumisesta alisen – ja ylisen maailman – tietoisen ja alitajuisen maailman välillä.

KT: Merkurius: on annetun tiedon, ajattelun, kommunikoinnin, puhumisen ja kirjoittamisen planeetta. Sen turvin luodaan älyllinen yhteys, lähetetään faxit, sähköpostit ja luodaan mediaan sisältöä. Merkuriuksen hallitessa hermostoa, motorisia taitoja, mielialoja ja mielentiloja kuuluu sen vastuualueeseen myös se, mitä valitsemme ja miten reaktiomme ilmenevät. Merkurius kuvaa kekseliäisyyttä, leikki-ikää, koulukavereita ja älynkäytön tapaa.

SY: Merkurius: on henkien vitaliteettimme ilmaisija. Vaikka se on avaintekijä elämän halun antajana tai se tukahduttajana. Itsekidutuksen ja elämän kielteisyyden ilmaisija, ja vaikka se luo mielen, se ei kuitenkaan vastaa itsenäisesti sen sisällöstä. Mieli, koostuu tunteista ja ajattelusta sekä fyysisistä impulsseista. Merkuriuksen avulla voimme saada jotakin selville mielenlaadustamme ja mielihaluistamme. Se asema astrologisella kartallamme kertoo sen millaisella tiedolla mielemme täytämme tai miten kurinalaisesti sitä käytämme.
Merkurius on kaksinaisuuden ja kaksinapaisuuden ilmaisija, se antaa vaihtoehdot ja näkökulmat. Mutta se ei pidä yllä harmoniaa tai tasapainoa se on sille luonteenvastaista, eikä se siten ole vastuussa arviointikyvystämme tekemistämme virheistä. Kaikkien sairauksien syyt ja niin sanottujen ihmeparanemisien aiheuttajat, positiivisella tai negatiivisella elämänasenne – periaatteella ovat Merkuriuksen heijastetta.

ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET