ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET
AURINKO
KUU
MERKURIUS
VENUS
MARS
JUPITER
SATURNUS
URANUS
NEPTUNUS
PLUTO

Pluto

Käsittelen planeettojen merkityksiä kolmella eri tasolla:

1. perinteinen, kaikkein primäärisin ja primitiivisin astrologinen taso - PT

2. mitä se voisi ilmetä konkreettisella tasolla - KT

3. ja kolmanneksi syvin taso pyrkii tulkitsemaan yksilön perimmäiseen kehitykseen tähtäävien kehitysesteiden muotoja. Itsen lopullinen tiedostaminen. - SY

Pluto PT: Tuhoava, pakottava ja kiduttava. Intohimoja. Atomi.

KT: Pluto on eräänlainen kassakaappi tai ’musta laatikko’, jonka sisältö on aikaa sitten unohtunut ja sen avainkin, sen avaamiseen on kateissa. Oleellista tässä on se, ettei kukaan tunnu huomaan sen läsnäoloa. Pluto on monessa mielessä vielä syntymätön tai sitten se onkin jo kuollut, vaikkei kukaan sitä tiedäkään. Sitä voisi kuvata myös eräänlaiseksi aikapommiksi, jonka merkitys paljastuu vasta sitten kun sen teema aktivoituu. Pluto on yli kuoleman ulottuvat teemat. Karma. Evoluutio.

Arkitasolla Pluto ilmentää kostoa ja väkivaltaa, kuten salaisuuksia ja juonia: fyysistä ja symbolista kuolemaa, mutta myös tappoja ja murhia ja rikollisuutta. Tuhoa ja hävitystä mafian, geenitekniikan ja soluviljelmien näkymättömiä, vielä syntymättömiä seurauksia. Samaten tappiot ja menetykset kuuluvat nekin Pluton ylimeneviin ja aktiivisiin kausiin. Plutoa kuvaa myös hyvin seuraavat määritelmät kuten päähänpinttymät ja tabut, myös seksuaalinen, tai muu esimerkiksi taloudellinen valta, kaikenlainen manipulointi ja selän takana vehkeily. Pluto on läpitunkeva, intensiivinen ja äärettömän pitkälle viety keskittymiskyky, haluna tunkeutua syvemmälle.

SY: Pluton ollessa ihmisen tahdon yläpuolelle toisin, kuin muuta planeetat joiden ylimeneviin ja vaikuttaviin aspekteihin voidaan jotenkin oman tahdon kautta puuttua ja vaikuttaa. Plutoon ei näytä kuitenkaan tehoavan mikään järjellinen tai emotionaalinen toimintatapa tai houkuttelu. Pluto edustaa taivasta tai helvettiä, enkeleitä ja demoneja – kohtaloita.

Käsityskyvyn ylittävä Pluto on joko Jumalan puolella tai häntä vastaan. Se sotii ehdollistumiamme ja tabujamme vastaan – sekä hyvässä ja pahassa. Plutoon vaikutukseen ei löydy järjellistä selitystä tai logiikkaa, se menee kirjaimellisesti yli hilseen ja ihmisen käsityskyvyn. Yrittäessämme toimia Pluton kanssa tietoisuuden kaksinaisuuden tasolla saamme aina ”selkäämme” karmallisessa mielessä. Sitten kun Pluto on selkeä, selkeytynyt yksilön tasolla se edustaa briljantin kirkasta älyä. Mutta tämä vaihe ja tietoisuudentaso voidaan saavuttaa vasta kun oma Neptunuksemme on työstetty. Neptunus edustaa kollektiivista alitajunnan ja piilotajunnan luovaa mielikuvituksen muokkaamaa maailmaa, meidän sukujemme ja edeltävien sukupolvien kautta perittyä piilotajuista tietoisuutta joka esimerkiksi muodin maailmassa saa omaksumaan aikakauden trendejä, aivan kuin ne olisivat omia löytöjämme. Puhdas intuitio, jumalainen inspiraatio ja tarkat ja oikeaan osuvat oivallukset kuuluvat Pluton kirkastumisen vaiheeseen – Itse Oivalluksen muodossa. Voimme siis oivaltaa itsemme ohi, ja yli, omien mielikuviemme ja käsitystemme minusta, ja meistä. Pluto on ”loppupelissä” parhaimmillaan kuoleman ja kaiken kaksinaisuuden yläpuolella. Sitä ennen se niittää tuhoa, hävitystä ja tappavia sairauksia.

ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET