ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET
AURINKO
KUU
MERKURIUS
VENUS
MARS
JUPITER
SATURNUS
URANUS
NEPTUNUS
PLUTO

Uranus

Käsittelen planeettojen merkityksiä kolmella eri tasolla:

1. perinteinen, kaikkein primäärisin ja primitiivisin astrologinen taso - PT

2. mitä se voisi ilmetä konkreettisella tasolla - KT

3. ja kolmanneksi syvin taso pyrkii tulkitsemaan yksilön perimmäiseen kehitykseen tähtäävien kehitysesteiden muotoja. Itsen lopullinen tiedostaminen. - SY

PT: Uranus kuuluu ensimmäisenä kollektiivinen planeettana Neptunuksen ja Pluton lisäksi, eikä näitä tunnettu vanhemmassa astrologiassa. Uranus löytyy vasta 1750 luvulla. Uranuksen luonteen oivaltavaa ja vapauttavaa luonnetta kuvaa hyvin sekä intialainen Krishna jumala että toisaalta Jeesus. Länsimaissa on pidetty Uranuksen jumalana varsinkin antiikin Kreikasta tutuksi tullutta Prometheusta ja hänen vähemmälle huomiolle jäänyttä veljeään Epimetheusta.

Mytologisesti esimerkiksi antiikin Kreikassa Uranus tunnettiin Prometheuksena. Prometheus oli se joka näki tulevaisuuteen, ja oli edeltä käsin aavistava. Usein vähemmälle huomiolle jää hänen veljensä Epimetheus joka vastaavasti näki menneisyyteen, ja oli luonteeltaan harkitsevampi kuin veljensä. Prometheus auttoi tulen keksimisessä, ja Zeuksen sanotaan huijanneen Epimetheuksen menemään Pandoran kanssa naimisiin. Pandoran tarina on mielenkiintoinen mitä tulee meidän huomion (vrt. Jupiteriin) käyttöömme. Athenen (syntyi isänsä Zeuksen päästä, viittaa myös Merkuriuksen yhteen ominaisuuteen) avustuksella muovattiin savesta Pandora jolle kaikki jumalat antoivat lahjojaan. Pandora saapui maanpäälle Hermeksen (vrt. Merkuriukseen*) avustamana tuoden mukanaan lippaan joka kätki kaikki vaivat ja onnettomuudet.

*Merkurius viitaa tietoon ja tiedon laatuun siis siihen, millaista oikeaa vai väärää tietoa haluamme käyttää. Molemmat merkitykset tieto, kuten halukin ovat avainsanoja tässä.

Vanha tarina kuvaa hyvin Jupiterin käyttömahdollisuuksia siis sitä, mihin tai miten huomiomme suuntaamme. Millaisiin asioihin ja ilmiöihin kiinnitämme huomiota, ja kuinka pitkäksi ajaksi, kertoo se jotakin Jupiterin zeusmaisista lupauksista, illuusioista ja harhasta - toiveajattelusta. Jos esimerkiksi olemme kovasti vanhassa kiinni tai rakennamme nykyisen todellisuuskuvamme ja arvion siitä arvostelukykyyn, joka on aiempien illuusioiden ja toiveiden varassa, saamme päällemme monet sairaudet ja vitsaukset. Riski piilee siinä rakennammeko arvoteltukykymme liiaksi eilisen päälle, vai keksimmekö Prometheuksen tavoin uusia oivalluksia (vrt. tuli) nykyhetkessä.

KT: Uranusta pidetään räväkkänä uudistajana. Uudistukset tapahtuvat räjähdysenomaisesti, terrorisoiden ja yhtäkkiä – vailla mitään ennakoimista. Irtiotot, erot tai yllättävät jälleen näkemiset kuuluvat sen rytmiin. Uranusmaisesti asioita tai sopimuksia ei mielellään tehdä liian sitoviksi vaan ne tapahtuvat spontaanisti sitten kun tavataan, kuten irralliset suhteet, avoimet sopimukset ja freelancerit. Muutokset ja vapautumiset tasa-arvon ja ryhmän puolesta ovat demokraattisinta Uranusta. Paradoksaalista on, ettei Uranusmaisin henkilö erotus massasta yksilönä vaikka olisikin itse sitä, mitä suurimmissä määrin.

Uranus symbolisoikin paradoksaalista - nyt hetkeä – jota käytännössä ei edes ole! Asiat ja ilmiöt eivät kestä vaan ne muuttavat jatkuvasti muotoaan. Avainsanoina voisi pitää välähdystä, oivallusta ja läpinäkyvyyttä. Valo, sähkö ja verkostoituminen kuvaavat myös hyvin Uranuksen symbolisoimia ilmiöitä.

Uranus on viimeinen ilmamerkeistä, ja ehkä tämä antaa osuvimman kuvauksen sen luonteesta – älyllisenä oivalluksena. Uranus on energia jota ei voi vangita.

SY: Uranusta on pidetty viimeisen ilma-merkin eli Vesimiehen planeettana, veteen viittavasta nimityksestään huolimatta. Esoteerisen tietolähteen mukaan Vesimiehen merkin ihmishahmo kuvaisikin kaatavansa ruukusta ylemmiltä tietoisuuden tasoilta peräisin olevaa kosmista energiaa – Pyhää Henkeä, eikä siis vettä. on kykenevyys, leikkauspiste, erittelypiste, Hamsa on taivaan portti. Agnya on avoin tila om on eka ääni, ekasta äänestä syntyy tuuli ja valo, ja tästä on mahdoll. ajatus. Hamsan ja Agnya tietoisuuden taso sama. Kristus on auringon ja Agnyan sisin. Bramma edustaa ulkoista aurinkoa, minuus, keltainen eli kuuma aurinko. sisällä on timantti eli kristus. sitten on Shri Mataji ja sitten sada Shiva. eri kerrostumia. Buddha eudustaa aurinkon, minuuden luomistyön pois luovuttamista. Adamm cadmon alkuihminen,jättiläinen eli Virata, sit luotiin aadam tarkoittaa monikkoa sekä miestä ja naista. nainen luotiin eka ja sit mies, Addam cadom luotiin 600.000 sielua, ja kun nää 600.000 puhdistuu jumalan kuva herää eloon ja materiaalinen maailma katoaa. Ja nää sielut on ennalta määriteltyjä luonteita. mieli korvas sielu-sanan 1930 – 1940 luvulla. sielu on arkkityyppisen kuva.

ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET